Information med anledning av pandemin

För att du som besökare ska känna dig trygg har vi gjort flera justeringar i verksamheten, bland annat begränsas antalet personer i varje utställningssal och uppmaningar om att hålla avstånd syns på olika platser för att påminna. Allt för att skapa ett så säkert museibesök som möjligt.

Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ta gärna en titt här på vår webbplats innan ditt besök hos oss. Förändringar i restriktionerna sker snabbt och vi anpassar oss och informerar här löpande. Vill du i förväg försäkra dig om att det inte är för många besökare på konstmuseet, hör av dig till vår receptionspersonal på telefon 035-16 23 00.

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare som inte tillhör ditt sällskap. Känner du minsta symptom, vänligen stanna hemma.

Så här arbetar vi för att förhindra smittspridning:

Vi släpper in max 100 besökare.

Utanför varje utställningssal finns ett anslag om hur många personer som får vistas i salen samtidigt.

Handdesinfektion finns vid alla toaletter och vid båda entréerna.

Vi torkar av och desinficerar kontaktytor och handtag i våra publika utrymmen regelbundet.

Det är markerat med golvdekaler för att påminna om avstånd där det kan bli köbildning.

Till samtliga program och aktiviteter, har vi begränsat antal platser och endast föranmälan. Detta står också angivet i anslutning till respektive program.