Hallands Konstmuseum

Hallands Konstmuseum ligger vackert beläget intill Nissan och Norre Katts park i centrala Halmstad. Museibyggnaden ritades av Ragnar Hjort och invigdes i september 1933. Den 30 oktober 2016 stängdes byggnaden för om- och tillbyggnation. Den nya museibyggnaden beräknas stå klar 2019.

Museet har en omfattande konstsamling av halländskt måleri, Söndrumskolonin, Halmstadgruppen, Thea Ekström, GAN, Olle Bærtling, Roj Friberg, Lotta Antonsson och mycket mer.

Den publika verksamheten består också av tillfälliga utställningar, stadsvandringar, program och pedagogisk verksamhet för skolan.

Förutom museibyggnaden på Tollsgatan förvaltar Hallands Konstmuseum också Friluftsmuseet Hallandsgården. Området är öppet året runt. Byggnaderna är öppna under sommaren då det även erbjuds aktiviteter för stora och små.

En annan del av museets verksamhet består i att dokumentera, vårda och konservera samlingarna.

Läs mer om museets organisation

Tillgänglighet

Vid om- och tillbyggnationen av museet är tillgänglighet högsta prioritet. 


Friluftsmuseet Hallandsgården

Caféets utomhusservering är åtkomligt med rullstol. På området finns en handikapptoalett. Alla hus har skyltats upp utanför ingångarna. Informationen finns också i punktskrift.
Obs! Området ligger i en sluttning och byggnaderna är placerade på gräsytor vilket kan göra det svårt för en rullstolsburen att ta sig fram utan ledsagare. Vidare är dörröppningarna till de kulturhistoriska byggnaderna enligt dåtida mått och därmed inte alltid tillräckligt breda för barnvagnar och rullstolar.Kvinna arbetar med databas
Bildstationen
 Hallandsgården i lummig miljö
Hallandsgården
Hallands Konstmuseum, byggnaden sedd från Nissans strand
Museibyggnaden vid Nissan