• Detta evenemang har redan ägt rum.

Föredrag: Konst, kamratskap och doft av hav – Söndrum 1944-56 – Annelie Tuveros

14 september kl 18:0019:00

Annelie Tuveros, intendent utställningar Hallands Konstmuseum, berättar om den pågående utställningen och nya boken om Söndrumskolonin. Under krigsåren var gränsen mot Europa stängd, och konstnärerna Sven X:et Erixon och Stellan Mörner med familjer sökte sig till Söndrum utanför Halmstad. Platsen lockade med stenbrott, stränder och sitt speciella ljus över havet. Halmstadgruppens övriga medlemmar fanns redan på plats och somrarna fylldes av vänner och kollegor från hela Norden. Ett omfångsrikt nätverk av kulturpersonligheter fann inspiration och gemenskap i en unik miljö, under en tid som präglades av folkbildning, konströrelsen och konstens utvidgade fält.

Samma dag kommer boken Konst, kamratskap och doft av hav – Söndrum 1944-56, och flera av medförfattarna finns på plats.

Föredraget ingår i höstens föredragsserie Tid, plats och rum – konstnärliga utblickar. Läs mer om föredragsserien
Biljett till föredrag ger också fri entré till museet. Den som inte har möjlighet att närvara fysiskt kan köpa biljett till digital sändning av föredragen.
Pris 100 kr per föredrag (digital medverkan 50 kr per föredrag). Köp biljett