Föredrag: Söndrumkolonin och scenografikonsten – Astrid von Rosen

7 december kl 18:0019:00

7 december kl 18

Söndrumkolonin var en kulturell mötesplats där svenska och nordiska konstnärer inspirerades att arbeta scenografiskt. Detta resulterade i scenografier för teatern, men också i en ökad medvetenhet om rumsliga och sinnliga uttryck i vidare bemärkelse. Med utgångspunkt i utställningen om Söndrumskolonin kommer Astrid von Rosen att tala om konstnärerna Stellan Mörner och Sven X:et Erixson i Sverige, Helge Refn och Svend Johansen i Danmark samt Reidar Aulie med flera i Norge. Även koreografen Birgit Åkesson, som vistades i Söndrum under sin relation med Egon Møller-Nielsen, lyfts fram.

Astrid von Rosen är docent i konst- och bildvetenskap och biträdande föreståndare för Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet.

Föredraget ingår i höstens föredragsserie Tid, plats och rum – konstnärliga utblickar. Läs mer om föredragsserien
Biljett till föredrag ger också fri entré till museet. Den som inte har möjlighet att närvara fysiskt kan köpa biljett till digital sändning av föredragen.
Pris 100 kr per föredrag (digital medverkan 50 kr per föredrag). Köp biljett