Klubb rörelse: Manu scriptus – när handen skriver

3 maj kl 18:0019:00

Spelar det någon roll om vi skriver för hand, på maskin, med bläckpenna eller dator? Det är lätt att uppfatta tingen på skrivbordet som neutrala uttrycksmedel. Litteraturvetaren och mediehistorikern Thomas Götselius talar om litteraturens medier och handskriftens historia i ett föredrag som gör nedslag bland antikens romerska brevskrivare, 1840-talets kontorsarbetare i New York och romantikens svenska romanförfattare i Uppsala. I centrum står frågan om hur litteraturens medier formar såväl författarna som deras texter.

Klubb rörelse ingår i entréavgiften till museet. Förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00. Mer information om programmen läggs upp löpande.

Läs mer om Klubb rörelse