• Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnärssamtal med Marianna Tarish från Ukraina

30 november kl 18:0019:00

Den 24 februari invaderade Ryssland Ukraina och utlöste den största flyktingvågen i Europa sedan andra världskriget. I Sverige har det upprättats ett flertal krisresidens för ukrainska konstnärer i syfte att erbjuda kulturskapare möjligheten att vara verksamma under den tid de är på flykt. TAG art lab i Oskarström utanför Halmstad är ett av dem, och sedan i slutet av juni befinner sig den ukrainska konstnären Marianna Tarish här. Tarish arbetar med måleri, teckning, keramik och tatuering. Hon kommer från staden Kherson som tidigt ockuperades av Ryssland.

Välkommen till Hallands Konstmuseum på ett konstnärssamtal mellan konstnären Marianna Tarish från Ukraina och Lennart Alves, konstnär och curator för TAG. Samtalet rör sig kring frågor om krigets påverkan på konstnärskap, upplevelser av residenskap som konstnär och hur det är att vara verksam som konstnär i Sverige och Ukraina. Fri entré till samtalet, som hålls på engelska.

Krisresidenset vid TAG AiR genomförs i samverkan med SWAN – Swedish Artist Residency Network med stöd av Region Halland. TAG AiR har också ett samarbete med KKV Halmstad som ger gästande konstnär tillgång till produktionsplats.