Hallands Konstmuseum söker regional konstsamordnare till resurscentrum Konst i Halland

Omfattning: 60%
Tillsvidareanställning

Arbetsgivare

Stiftelsen Hallands länsmuseer
www.hallandslansmuseer.se

Stiftelsen Hallands länsmuseer driver museiverksamheten vid Hallands Konstmuseum och Hallands kulturhistoriska museum samt kulturmiljövård i länet. Vi är Hallands största regionala kulturinstitution med ett sjuttiotal anställda. Den utlysta tjänsten är placerad på Hallands Konstmuseum som har sitt säte i Halmstad.

Bakgrund
I Hallands Kulturstrategi och Kulturplan 2021-2024 lyfts bild- och formkonst som ett styrkeområde som ska tas tillvara för att utveckla Halland till en av Sveriges mest attraktiva konstregioner. För att stödja regional utveckling av bild- och formkonstområdet driver Hallands Konstmuseum på uppdrag av och i samarbete med Region Halland det regionala resurscentrat Konst i Halland, med fokus på kulturplanens prioriteringar. Återkommande dialoger med konstutövare, tjänstepersoner, politiker och civilsamhälle formar inriktningen på Konst i Hallands verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Nu söker Hallands Konstmuseum en regional konstsamordnare som ska arbeta operativt med Konst i Hallands verksamhet och mål för att stärka bild- och formområdet i Halland. Att utveckla kvalitet och på olika sätt synliggöra områdets möjligheter, samt att arbeta med likvärdiga villkor ur ett tydligt jämställdhets- och mångfaldsperspektiv är grundläggande. Som regional konstsamordnare arbetar du som nätverksbyggare i regionen och i arbetet ingår till exempel att koordinera och vidareutveckla konstresidensverksamhet och utbytesprogram med nationella och internationella utblickar. Att arrangera fortbildningstillfällen för bild- och formkonstnärer i regionen samt seminarier, utbildningar och temadagar för olika nätverk ingår också i arbetsuppgifterna.

Arbetet innebär samarbete och kommunikation med många olika aktörer såsom konstnärer, institutioner, organisationer, kommuner m.fl.
Viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
Du som söker har dokumenterad gedigen utbildnings- och erfarenhetsbas inom konstfältet och är kreativ och initiativrik. För att trivas i rollen ska du kunna planera, genomföra och driva projekt och ha förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du är ansvarstagande, flexibel och kan tänka utanför ramarna samtidigt som du har god organisationsförmåga och kan prioritera. Tjänsten innebär många kontakter och kräver lyhördhet och stort engagemang både internt och externt för att skapa goda och hållbara relationer. Goda kunskaper i svenska och engelska och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetet medför en hel del resor varför B-körkort är ett krav.

Omfattning
Deltid 60% med placering vid Hallands Konstmuseum i Halmstad.

Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde hösten 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdatum
25 september 2022
Intervjuer planeras att hållas i v. 41-42.

Läs mer om Konst i Halland
Hallands Kulturstrategi och Kulturplan 2021-2024

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta

Evelina Lindblom, intendent/avdelningschef Publik och regional närvaro, Hallands Konstmuseum, tel. 035-16 23 14

Magnus Jensner, museichef Hallands Konstmuseum, tel. 035-16 23 01

Lotta Bodmar, HR, tel. 035–19 26 07 

Fackliga företrädare

SACO/DIK
Andreas Johansson, tel. 035-162319

Ansökan
I din ansökan vill vi att du berättar om dig själv samt bifogar CV.

Ansökan skickas via e-post till
kansli@hallandskonstmuseum.se
ange ”Regional konstsamordnare” i ärendefältet.

Välkommen med din ansökan!

Observera
Vi godtar endast ansökningar via e-post. Vi undanber oss kontakter med annonsförsäljare i detta ärende.

Stiftelsen Hallands Länsmuseer omfattas av offentlighetsprincipen vilket innebär att dina ansökningshandlingar kan komma att begäras ut. Alla som begär ut allmänna handlingar kan därmed ta del av dina personuppgifter. Vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande Dataskyddsförordning (GDPR) och enligt vår personuppgiftspolicy, vilken finns på: www.hallandslansmuseer. se/policys-viktiga-dokument.html.