Klubb rörelse

Klubb rörelse är en programserie där du kan förvänta dig experimentella och konstartsöverskridande verk, krockar mellan uttryck och intressanta möten. Programserien är ett samarbete mellan Kultur i Halland – Film, Rum för Dans, Litteratur, Musik Hallandia och Art Inside Out samt Konst i Halland och Hallands Konstmuseum.

19 oktober kl 18
Manu scriptus – när handen skriver
I vår digitala värld använder vi våra händer allt mindre och även fysiska objekt som papper, pennor och bläck. Men många tycks sakna de sensibla delarna; som att hålla i en bok eller att skriva, om det så bara är egna anteckningar
eller längre meddelanden till en vän. En kväll om skriftkulturer, brev och dagboksskrivande.

16 november kl 18
Kritisk turist som Mary Wollstonecraft
Marit Kapla, författare (Osebol, Augustpriset 2019), gör en uppläsning av texten ”Kritisk turist som Mary Wollstonecraft”, ackompanjerad av pianisten och förläggaren Anders Teglund.

14 december kl 18
Själatåget
En musikalisk vandring i gamla midvintern, från tiden långt innan luciatågen avgick för första gången. Färdas genom museibyggnaden under ledning av Falsobordone, ensemble för medeltida musik.

Klubb rörelse ingår i entréavgiften till museet. Förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00. Mer information om programmen läggs upp löpande.