Klubb rörelse

Klubb rörelse är en oväntad kulturupplevelse, där du även kan njuta av mat, dryck och avslappnat häng. Kanske är det dans som möter film eller musik som krockar med bild under fantasifulla former? Kom till Hallands Konstmuseum och upplev något annat än det du förväntar dig. Kom till Klubb rörelse!

19 april kl 18
Klubb Rörelse presenterar konstfilm
Häng med på en kväll i konstfilmens värld! Vi har plockat godbitar ur Filmforms drygt 1200 filmer stora arkiv. Filmform skapades runt 1950, då som Svensk Experimentfilmstudio, och fokuserar idag på att bevara och sprida experimentfilm och videokonst. I arkiven finns filmer från 1924! Hur ser Filmforms arbete ut idag? Vilka konstnärer och filmare finns representerade?

3 maj kl 18
Manu scriptus – när handen skriver
Spelar det någon roll om vi skriver för hand, på maskin, med bläckpenna eller dator? Det är lätt att uppfatta tingen på skrivbordet som neutrala uttrycksmedel. Litteraturvetaren och mediehistorikern Thomas Götselius talar om litteraturens medier och handskriftens historia i ett föredrag som gör nedslag bland antikens romerska brevskrivare, 1840-talets kontorsarbetare i New York och romantikens svenska romanförfattare i Uppsala. I centrum står frågan om hur litteraturens medier formar såväl författarna som deras texter.

24 maj kl 18
Gyllene Örontrick
Under kvällens Klubb rörelse förvandlas fotografierna i Hallands Konstmuseums utställning Gyllene Ögonblick till levande musik. Några av Halmstads mest erfarna musiker tolkar musik av artisterna i utställningen. Bered er på en oväntad kväll av Gyllene Örontrick!

Klubb rörelse ingår i entréavgiften till museet. Förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00. Mer information om programmen läggs upp löpande.

Programserien är ett samarbete mellan Kultur i Halland – Film, Rum för Dans, Litteratur, Musik Hallandia och Art Inside Out samt Konst i Halland och Hallands Konstmuseum.