Du, jag, vi – ett tillsammansverk
Till vänster: Lotta Malmsten ser möjligheter i material som kanske många hade slängt. Foto: Lotta Malmsten. Till höger: Bild från utställningen Vill ha - Flärdfullt ur samlingen. Ett sminkbord från Hallands Konstmuseums samling. Foto Hallands Konstmuseum

På ytan och på djupet

Du, jag, vi – ett tillsammansverk

Under 2021 visas en mängd olika utställningar på temat mode i Halland. Ofta syftar mode på kläder och yttre attribut, trender som kan leda till att alla ser ungefär likadana ut. Men det kan också vara ett sätt att berätta något om sig själv och den man vill vara. Mode kan vara roligt, lite som att klä ut sig, och också praktiskt då man ibland kan vilja gömma sig bakom det.

I en visning av utställningen ”Vill ha – flärdfullt ur samlingen” utgår vi utifrån identitet, hållbarhet och estetik för att undersöka vad forna hallänningar velat ha för att sätta lite guldkant på tillvaron.

Därefter en matchande workshop i museets ateljé med konstnären Lotta Malmsten, där du får göra din egen individuella stora ”pärla” i återbrukat material. En pärla som kanske berättar något om din värld. Då alla pärlor är färdiga sätts de samman till ett stort smycke. Flera ”pärlor” behövs för att bilda ett stort armband, halsband eller kanske en vänskapsring. Det individuella uttrycket blir ett viktigt element tillsammans med de andra. Ett stort smycke för och av hela klassen!

Lotta Malmsten har en Master i textil konst från HDK och är även utbildad bildlärare. Hon arbetar deltid som konstlärare på kulturskolan i Varberg. ”Jag arbetar i diverse material med olika tekniker. Jag har lätt för att se möjligheter i material som kanske många vill slänga”.

 

Om programmet

Målgrupp: åk 1-4, men kan anpassas för andra åldrar
Upplägg: Visning i helklass, 30 minuter. Därefter delas klassen upp i två, den ena har workshop i ateljén och den andra halvan erbjuds annan aktivitet i samråd med läraren. Efter en timme byter vi.
Programtid: ca 2 h 45 minuter, inklusive liten rast.
Max antal: 30
Kostnad: enligt överenskommelse
Bokningsbart: 12/4-17/12 2021
Info och bokning: lotta.sandberg@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 07

 

Läs mer om Mode: yta med djup – Halland 2021