tratatuering-liggande

 

Unga slöjdares salong med trätatuering

I utställningen Unga slöjdares salong (28 oktober 2023-4 februari 2024) visar vi slöjd och konsthantverk av barn och unga upp till 19 år från hela sydsverige. Utställningen ger ett unikt tillfälle att ta del av och finna inspiration i den yngre generationens skaparkraft och estetiska visioner. Den unga, nya slöjden får i utställningen också möta föremål ur Hallands Konstmuseums samling.

Vi erbjuder en guidad visning i utställningen och i anslutning till denna kommer träslöjdaren Daniel Berhe till skolan och håller workshop. Ni får göra vad han kallar trätatueringar. Den flertusenåriga tekniken heter egentligen kolrosing och går ut på att mönster ristas in i trä för att sedan fyllas i med kol, bark eller kanske kaffe. Tekniken har sina rötter i Skandinavien och är vanlig inom den samiska slöjden, duodji.

Målgrupp: åk 5-9 (övningarna anpassas efter målgruppen)
När kan vi komma? Enligt överenskommelse till och med 2 februari 2024.
Max antal: Max 30 elever
Programtid: Visning av utställningen Unga slöjdares salong och kort förberedande workshop på Hallands Konstmuseum, ca 45 min. Workshop med Daniel Berhe i skolans träslöjdsal, ca 1,5 h. De båda momenten måste inte ske samma dag, men bör bokas i nära anslutning till varandra.

Kostnad: Enligt överenskommelse
Bokning och kontakt: lotta.sandberg@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 07