Hallands Konstmuseum söker Intendent konstsamling i utvecklingsprojekt

Tjänstgöringsgrad: 75 %,
Visstidsanställning 240901-250630

Arbetsgivare:
Stiftelsen Hallands länsmuseer
Tollsgatan 7
302 32 HALMSTAD
Tel 035-19 26 00

Stiftelsen Hallands länsmuseer driver museiverksamheten vid Hallands Konstmuseum och Hallands kulturhistoriska museum samt Kulturmiljövård i länet. Vi är Hallands största regionala kulturinstitution med ett sjuttiotal anställda. Den utlysta tjänsten är placerad på̊ Hallands Konstmuseum i Halmstad.

Arbetsplatsbeskrivning:
Hallands Konstmuseum ligger i Halmstad och verkar i hela regionen. I Hallands kulturstrategi och kulturplan 2020-2024 slås fast att konsten är ett prioriterat kulturområde i utvecklingen av regionens kulturliv. Hallands Konstmuseum ska ha en central roll i detta arbete och vara ett nav för konst och konstliv i hela Halland. Verksamheten innefattar även Resurscentrum Konst i Halland, där konstmuseet i samverkan med Region Halland driver regionala utvecklingsfrågor inom bild- och formområdet.

Arbetet på̊ Hallands Konstmuseum är organiserat i tre avdelningar: Utställningar & samlingar, Publik & regional närvaro samt Service & teknik. Museet driver en omfattande utåtriktad verksamhet med utställningar, program och pedagogik. Därtill är konstmuseets hörsal, kafé/restaurang och butik centrala mötesplatser med stor utvecklingspotential. I konstmuseets uppdrag ingår Friluftsmuseet Hallandsgården där arbete med en ny profilering pågår.

Museet har en rik och växande konstsamling samt förvaltar en kulturhistorisk samling. Svea Larsons donationsfond ger möjlighet att årligen göra betydande förvärv inom konst, konsthantverk och slöjd med halländska anknytning.

Arbetsbeskrivning:
Projektuppdraget ligger under avdelningen Utställningar och samlingar vilka ansvarar för Hallands konstmuseums samling. Den består av ett stort antal objekt i olika tekniker inom konst, konsthantverk och det fotografiska fältet. Museet förvaltar även en kulturhistorisk samling med bland annat folkkonst, hantverk och slöjd med konstnärliga värden. Idag är samlingarna fördelade på två nybyggda och två äldre magasin.

Genom Svea Larsons donationsfond växer samlingen årligen, något som ställer allt högre krav på förvaltning. Grundläggande för projektuppdraget som Intendent Konstsamling är arbete i databasen Primus med inventering av innehåll och upplägg, samt att upprätta en lägesrapport. Intendenten tar ett helhetsperspektiv på processen från nyinkomna förvärv till långsiktig förvaltning likväl som förberedelser inför utställningar och utlån. Tjänsten kräver goda kunskaper inom konsthistoria, konstnärliga tekniker och vana att praktiskt hantera konstverk.

Tjänsten ingår i avdelningen Utställningar och samlingar där ytterligare samlingsintendenter samt magasinsföreståndare ingår. Som medarbetare bidrar du aktivt att stärka profilen för Hallands Konstmuseum och verka för ett bra samarbete inom Stiftelsen Hallands länsmuseer.

Kvalifikationer:
Kandidat- eller masterexamen med konstvetenskaplig inriktning och grundläggande kunskaper i museal samlingsförvaltning. Praktisk yrkeserfarenhet av konsthantering och goda kunskaper om konstnärliga tekniker. Stort intresse av samlingsutveckling ur ett hållbarhetsperspektiv. Har god förmåga att planera och leda projekt utifrån mål och ekonomi, samt god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du lösningsorienterad, ansvarsfull och noggrann. Tycker om att samarbeta samtidigt som du har en förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och målinriktat.

B-körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Ansökan:
I din ansökan vill vi att du berättar om dig själv samt bifogar CV. Ange gärna löneanspråk. Uppge också̊ innehav av körkort.

Anställningsdatum:
Vi ser gärna att tjänsten tillsätts så snart som möjligt.

Sista ansökningsdatum:
26 maj, Intervjuer planeras att hållas i v. 22-23 2024

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Magnus Jensner, museichef Hallands Konstmuseum tel: 035-16 23 01

Annelie Tuveros, avdelningschef Utställningar och samlingar, tel: 035-16 23 06

Fackliga företrädare:

SACO/DIK Andreas Johansson tel: 035-16 23 19

Ansökan skickas till:
ansokan@hallandslansmuseer.se

Ange Intendent konstsamling i ärendefältet

Observera
Vi godtar bara ansökningar via e-post.
Vi undanber oss kontakter med annonsförsäljare i detta ärende.

Stiftelsen Hallands Länsmuseer Halmstad och Varberg omfattas av offentlighetsprincipen vilket innebär att dina ansökningshandlingar kan komma att begäras ut. Alla som begär ut allmänna handlingar kan därmed ta del av dina personuppgifter. Vi behandlar dina personuppgifter enligt gällande Dataskyddsförordningen (GDPR) och enligt vår personuppgiftspolicy, vilket finns på www.hallandsmuseer.se/policy-viktiga-dokument.html.

Om anställningen
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Tollsgatan 2
30232 Halmstad
Arbetsgivaren
Stift. Hallands Länsmuseer Halmstad O Varberg