Kommande utställningar

 

Carl Johan Berggren. Porträtt av Carl O Schele
Gillis Häägg. Det sista grässtrået. Ur Hallands kulturhistoriska museums samling

4 februari – 15 oktober 2023
Halländska fotohistorier

Hallands Konstmuseum har genom åren samlat och förvärvat ett rikt material av fotografier. Samlingen sträcker sig från 1846 till nutid. I utställningen Halländska fotohistorier har vi valt ut guldkorn ur vår bildsamling av exempelvis Selma Angel, Severin Nilson, Carl Johan Berggren, Lotta Antonsson, Gerry Johansson, Marie Andersson och Lennart Olson.

 

11 mars – 7 maj 2023
Hallands Konstförenings jurybedömda vårsalong

 

29 april – 3 september 2023
Gyllene Ögonblick

Vi är många som försökt fånga det magiska ögonblicket när vi ser och hör våra musikidoler live, men få har lyckats. I utställningen Gyllene Ögonblick visas både livefotografier och unika porträtt av musikens stjärnor från 1960-talet och fram till idag. Bakom kameran finner du ett 20-tal internationellt och nationellt erkända fotografer. Hallands Konstmuseum förvaltar Hallandspostens pressarkiv inklusive fotografier. Härifrån visas också en odyssé av bilder från Gyllene Tiders och Roxettes karriär.

 

27 maj – 18 februari 2024
Tillskott

I utställningen Tillskott visas ett urval av de nyförvärv som Hallands Konstmuseum gjort av konstnärer, konsthantverkare, formgivare, arkitekter och fotografer de senaste fem åren. De flesta är inköpta genom Svea Larsons donationsfond och har därmed en koppling eller anknytning till Halland.

 

23 september – 26 maj 2024
Från Bærtling till Multikonst

Än idag lockas många av 1950- och 1960-talets färgstarka mönster och karaktäristiska möbeldesign. Formgivning vars uttryck och färgsättning står mycket nära tidens abstrakta konst. Efter andra världskriget förändras konstens och konstnärernas roll. Man söker sig till nya material, uttryck och platser med en önskan att konstnärlig kvalité skulle bli del av allas vardag. I utställningen Från Baertling till Multikonst får vi följa den abstrakta konsten från att vara ganska elitistisk till att bli en del av folkhemmet.