Hallands Konstmuseum

Hallands Konstmuseum ligger vackert beläget intill Nissan och Norre Katts park i centrala Halmstad. Museibyggnaden ritades av Ragnar Hjort och invigdes i september 1933. Den 30/10 2016 stängdes museet för om- och tillbyggnad och återinvigdes igen den 26/10 2019.
Läs mer om museets historik

Museet har en omfattande konstsamling av halländskt måleri, Söndrumskolonin, Halmstadgruppen, Thea Ekström, GAN, Olle Bærtling, Roj Friberg, Lotta Antonsson och mycket mer. Den publika verksamheten består också av tillfälliga utställningar, stadsvandringar, program och pedagogisk verksamhet för skolan.
Läs mer om museets samling

På uppdrag av och i samarbete med Region Halland driver Hallands Konstmuseum Konst i Halland, ett regionalt resurscentrum. Konst i Halland arbetar med utvecklingsfrågor inom bild- och formkonstområdet i Halland.
Läs mer om Konst i Halland

Förutom museibyggnaden på Tollsgatan förvaltar Hallands Konstmuseum också Friluftsmuseet Hallandsgården. Området är öppet året runt. Byggnaderna och Hallandsgårdens kafé är öppet under sommarsäsongen då det även erbjuds aktiviteter för stora och små.
Läs mer om Hallandsgården

En annan del av museets verksamhet består i att dokumentera, vårda och konservera samlingarna.