severin-nilson_moln

Severin Nilson, Moln.
Ur Hallands Konstmuseums samling.

Bildstationen

Hallands Konstmuseum förvaltar en omfattande samling av fotografiskt material från Halland. På Bildstationen görs denna bildskatt tillgänglig för allmänheten. Bokförlag, tidningar, föreningar och privatpersoner vänder sig hit för att få hjälp med att söka bilder och beställa kopior. Bildstationen drivs i samverkan med Halmstads kommun och Arbetsförmedlingen.

Databasen

På Bildstationen registreras allt bildmaterial i en databas. Teknik och format är skiftande. Här finns daguerrotypier, glasplåtar, papperskopior, diabilder, vykort, negativ och konstklipp från tidningar. Modern databehandling gör det möjligt att snabbt klassificera och överskåda bildbeståndet. Totalt finns omkring 200 000 fotografiska bilder registrerade i databasen, varav ca 4 000 är porträttbilder och ca 20 000 är bilder från Halmstad.

Bildstationen är till för dig

Gör ett besök på Bildstationen. Du är välkommen oavsett om du söker information för ditt forskningsarbete eller för att du helt enkelt är nyfiken. Personal finns på plats för att hjälpa dig att hitta det du söker. Du kan också beställa kopior av bilder. Kontakta Bildstationen för närmare information och prisuppgifter.

Kontakt: Andreas Johansson, tel 035-16 23 19, andreas.johansson@hallandskonstmuseum.se
Öppettider: enligt överenskommelse