halmstadgruppen_foredragsserie
Halmstadgruppen, Svenska Dagbladet, 1954.

 

Halmstadgruppen – en programserie i fem delar

Vid fem olika tillfällen, med start i maj och avslut i september, arrangeras olika programpunkter med Halmstadgruppen som gemensamt tema. Programserien arrangeras i samarbete med Mjellby konstmuseum.

Del 1 – Halmstadgruppen och det moderna Halmstads framväxt
22 maj kl 18
Ett samtal om Halmstadgruppen modererat av Helen Fuchs, Högskolan i Halmstad. Medverkar gör Annelie Tuveros, avdelningschef utställningar och samlingar, Hallands Konstmuseum och Lena From, konstchef, Halmstads kommun.
Plats: Hallands Konstmuseum.

Programmet ingår i ordinarie entréavgift till museet. Begränsat antal platser, förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller tel 035-16 23 00.

Del 2 – Halmstadgruppen – att förvalta ett kulturarv?
12 juni kl 18
Ett samtal modererat av Tomas Nilson, Högskolan i Halmstad. Medverkande: Magnus Jensner, museichef Hallands Konstmuseum och Erika Danker, intendent Mjellby konstmuseum.
Plats: Hallands Konstmuseum

Programmet ingår i ordinarie entréavgift till museet. Begränsat antal platser, förboka för att säkra din plats via bokning@hallandskonstmuseum.se eller tel 035-16 23 00.

Del 3 – Halmstadgruppens Halmstad
3 juli kl 18
Följ med på en promenad i Halmstadgruppens spår. Vi besöker platser som varit betydelsefulla för konstnärsgruppen och deras konstnärskap.
Samling utanför Halmstads stadsbibliotek. Kostnadsfritt.

Del 4 – Halmstadgruppen och stadens konst
28 augusti kl 18
Följ med på en promenad och upplev konst i staden där Halmstadgruppens närvaro varit betydelsefull.
Samling vid Nolltrefem, Fredsgatan 2, Halmstad. Kostnadsfritt.

Del 5 – Nya blickar på den svenska surrealismens pionjärer
21 september kl 14
Panelsamtal med författare till den forskningsbaserade nya boken om Halmstadgruppen. Samtalet modereras av konsthistorikern Martin Sundberg, Jönköpings läns museum.
Plats: Mjellby konstmuseum