Föredrag

Välkommen på föredrag på Hallands Konstmuseum! Endast förbokning via bokning@hallandskonstmuseum.se eller 035-16 23 00.

1 oktober kl. 15
Från tanke till handling – Märta Måås-Fjetterströms liv och verkstad

Angelica Persson, Senior Executive vid Märta Måås AB berättar om Märta Måås-Fjetterströms liv och verkstad. Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

20 oktober kl. 18
Fågelfauna i ständig förändring – från Gillsäters dagar till nutid

Anders Wirdheim, journalist och fågelskådare berättar om förändringarna i fågellivet. För ungefär 40 år sedan var det över tusen häckande ejdrar på Tylön, 2018 var det runt 80. Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

17 november kl. 18
Att växa upp med en naturfotograf och världsresenär

Björn och Pia Gillsäter berättar om uppväxten med pappa Sven Gillsäter, om hur de var en del av hans arbete och gärning, som assistenter, statister, resekamrater och bollplank. Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

19 november kl. 15
Värt att vårda – textilkonservatorn ger inspiration och tips

Textilkonservator Lotti Benjaminsson har arbetat med att få några av kläderna och hattarna som visas i Vill ha – flärdfullt ur samlingen att gå från ganska slitet till utställningsskick. Hör om hennes arbete och få handfasta tips om hur du vårdar dina textilier. Ta gärna med egna textilföremål för professionell rådgivning! Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

I samarbete med Kultur i Halland – Slöjd och Halmstads hemslöjdsförening.

28 november kl 14
Plymmakarens verkstad – Min och mitt hantverks resa

Tim Mårtenson, plymmakare och kostymör berättar om plymmakeriet i Sverige och sin resa från nyfiket barn i Halmstad till fullfjädrad plymmakare i Uppland. Pris: 150 kr inklusive flärdfull fika. Endast förbokning.

I samarbete med Kultur i Halland – Slöjd och Halmstads hemslöjdsförening.

Under hela dagen den 28 november bjuder vi in till en flärdfull jul på konstmuseet. Läs mer!

1 december kl. 18
Vävutbildning – för profession, hobby eller välbefinnande?

Annelie Holmberg, universitetslektor textilvetenskap, Uppsala universitet talar om väv- och hantverksutbildningarnas betydelse. Hur har utbildningen i vävning förändrats och är den relevant i dagens Sverige? Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

I samarbete med Kultur i Halland – Slöjd.

3 december kl. 14
Vill ha hatt!? – inspiration och tips från modisten

Halmstads enda professionella modist Heléne Johansson berättar om hantverket, olika typer av hattar och ger handfasta råd om vad som huvudsakligen klär just dig. Föredraget ingår i ordinarie entréavgift. Endast förbokning.

Efteråt arrangeras också workshopen Gör din egen coiffe. Läs mer och boka din plats.

I samarbete med Kultur i Halland – Slöjd och Halmstads hemslöjdsförening.