Två kvinnliga musiker med sina instrument.

Duo Diabas gästar Hallands Konstmuseum och framför splitterny musik.

Konsert med Duo Diabas

28 oktober kl 16

Två av Göteborgs flitigaste på den nutida musikscenen bildar en dynamisk duo med en glödande klang. My Hellgren, cello, och Anna Svensdotter, flöjter, har funnits med på den svenska musikscenen under ett flertal år, både som solister och med olika ensembler. De fångar sin publik med sina starka personliga uttryck och skapar tillsammans en delikat musikalisk väv med mystiska och intrigerande undertoner.

Vid denna konsert har de med sig två splitternya verk av de svenska tonsättarna Hanna Hartman och Tony Blomdahl. Verken bär arbetsnamnen Nightwatchers (Hartman) och Duo Piece (Blomdahl)

Så här skriver Hanna Hartman om Nightwatchers: ”Ett stycke för cello, basflöjt och elektronik. Nattväktare i mörka rum. Okända, skrämmande klanger – men även harmoni i det första gryningsljuset. Trots allt finns det alltid något okänt runt hörnet. Horror.”

Tonsättaren Hanna Hartman, boende i Berlin, kommer att närvara vid uruppförandet. På konserten spelas även musik av av Mirjam Tally och av den australiska tonsättaren Annie Hui-Hsin Hsie, och solostycken.

Fri entré.

Konserten streamas på www.inesplay.se
Här hittar du även övriga INES konserter.

Samarbete mellan Musik Hallandia, Hallands Konstmuseum och LJ Records.