Grafisk bild med gul bakgrund, färgstänk och Hallands Konstmuseums silhuett .

 

Vernissage: Vårsalongen 2024

9 mars, kl 13
Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong är en stor konsthändelse i Halland. Årligen lämnar många konstutövare med anknytning till Halland in verk för bedömning. Utifrån inlämnade bidrag och juryns urval formas en spännande utställning. Årets jury har bestått av Annie Lindberg, museichef för Skissernas Museum i Lund och konstnär Karin Hasselberg Mang.

Till årets Vårsalong lämnade 339 personer in sina verk till bedömning. Av dessa har 24 valts ut med totalt 72 verk. Deltagarna har en bred geografisk spridning, men gemensamt för alla är att de har en stark koppling till Halland. Vårsalongen visar en bredd av uttryck i skilda tekniker och material, som måleri, skulptur, glas, teckning, broderi, ljuskonst, med mera.

Välkommen på vernissage lördag 9 mars, kl 13–17:
Invigning kl 13 då Bo-Lennart Nilsson, ordförande Hallands Konstförening och Magnus Jensner, museichef Hallands Konstmuseum hälsar välkomna. Därefter invigningstal av regiondirektör Krister Björkegren, utdelning av Hallands Konstförenings Vårstipendium samt musik med Halmstads kulturskolas cellokvartett.

Vårsalongen arrangeras av Hallands Konstförening i samarbete med Hallands Konstmuseum och pågår till och med 5 maj.